ΥΛΙΚΑ
– 6 κολοκυθάκια μέτρια
– 1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
– 1 φλιτζάνι νερό κρύο
– Αλάτι
– Λάδι για το τηγάνισμα
Για το τζατζίκι
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
– 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1 κουτ. σούπας λάδι
– 1 κουτ. Σούπας χυμό λεμονιού
– Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το τζατζίκι: Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με λίγο αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, τον δυόσμο και πιπέρι. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες (πάχους μισού εκατοστού). Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Παίρνουμε ένα ένα τα αλευρωμένα κολοκυθάκια και αφού τα βουτήξουμε μέσα σε μπολ με το νερό, τα βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν από το περιττό λάδι και σερβίρουμε αμέσως με το τζατζίκι.