ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό ντομάτες, πολύ ώριμες
-300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή νυχάκι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
-1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
-1 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό
-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-Μισή κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1 ματσάκι βασιλικό
-αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθετε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα τους.
Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ. Αν οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές μπορεί να μην χρειαστεί νερό.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή.