ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. μακαρόνια χοντρά No 2 ή Νο 3 με τρύπα
-500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε κύβους 3 εκ.
-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-Μισή κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
-1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
-1 κιλό ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
-60 ml ούζο
-τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
-60 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη, για το σερβίρισμα.
Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 15′ / Χρόνος: 30′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο σε σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ούζο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον δυόσμο, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.