ΥΛΙΚΑ
1 καρπούζι
φρούτα διάφορα της επιλογής σας (φράουλες, ροδάκινα κλπ), σε κύβους
1 μπουκάλι κρασί ροζέ
50γρ. ζάχαρη
λίγα φυλλαράκια μέντας (προαιρετικά)
χυμό από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τα φυλλαράκια της μέντας.
Κόβετε το καρπούζι στη μέση. Κόβετε στις βάσεις (οριζόντια) από μια μικρή φέτα για να έχουν ευστάθεια και αδειάζετε προσεχτικά την ψίχα. Την καθαρίζετε από τους σπόρους και την κόβετε σε κυβάκια. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα φρούτα. Περιχύνετε με το κρασί και ανακατεύετε.
Μοιράζετε την φρουτοσαλάτα στα δύο «μπολ» καρπουζιού, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και πριν τα σερβίρετε, τα διατηρείτε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb