ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό χοιρινή πανσέτα, με δέρμα
-5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος
-5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
-60 γρ. ελαιόλαδο
-100 γρ. καρότο, κομμένο σε χοντρά καρέ
-200 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
-20 γρ. σκόρδο, σκελίδες
-5 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
-300 γρ. κρασί λευκό
-80 γρ. μέλι
-750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
-40 γρ. μουστάρδα με κόκκους
-αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε την πέτσα της πανσέτας μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι. Την καρυκεύουμε, ρίχνοντας και τρίβοντας στην επιφάνειά της τη μισή ποσότητα του κόλιανδρου και του μαραθόσπορου και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα από τη μεριά του δέρματος, μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Τη γυρνάμε και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Αποσύρουμε την πανσέτα και πετάμε τα λίπη από το σκεύος. Προσθέτουμε νέο ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μόλις μυρίσουν, σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μέλι και τον ζωμό και επαναφέρουμε την πανσέτα στην κατσαρόλα.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η πέτσα του να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε την πανσέτα σ’ ένα πιάτο και τη διατηρούμε ζεστή.
Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα. Τον φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να συμπυκνωθεί ο ζωμός.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με την πανσέτα.