ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. σπαγγέτι
-1 κονσέρβα τοματάκια
-3 κούπες νερό (750μλ)
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες φέτες
-1 πρέζα ζάχαρη
-2 κοφτές κουταλιές αλάτι
-1 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι (καυτερό)
-10 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένες ελιές
-1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ος τρόπος: Βάζουμε όλα τα υλικά σε πλατειά σωτέζα, ανάβουμε το μάτι στο φουλ και μένουμε πάνω από την κατσαρόλα για τα επόμενα 10λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Αν βλέπετε πως στεγνώνει το φαγητό, να έχετε δίπλα σας νερό ζεστό και να προσθέτετε λίγο κάθε φορά, όσο το χρειάζεται.
2ος τρόπος: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα ζυμαρικά, να έρθουν σε βρασμό. Τότε ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν εύκαμπτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με καπάκι. Θα χρειαστούν επίσης 10 λεπτά και δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό. Στη μέση του χρόνου σηκώστε το καπάκι και ανακατέψτε μια φορά.
3ος τρόπος: Κάντε μια σάλτσα τομάτας όπως σας αρέσει, προσθέστε 3πλασιο νερό από την ποσότητα ζυμαρικών (δείτε σχετικά στη αρχή του άρθρου) που θα βράσετε και αφού έρθει σε βρασμό, προσθέστε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν εύκαμπτα, χαμηλώστε στο ελάχιστο και σκεπάστε με καπάκι.
Στο τέλος προσθέστε ό,τι τυρί θέλετε, τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Αν σφίξουν με το τυρί αραιώστε με λίγο νερό.