ΥΛΙΚΑ
-700 γρ. πατάτες μικρές
-300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
-1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
-100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
Για τη βινεγκρέτ
-Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
-1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.