ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
-250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες
-2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
-2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος
-130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος
-1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-2 κουτ. σούπας μέλι (για γαρνίρισμα)
-λίγη κανέλα (για πασπάλισμα).
Προετοιμασία 20΄ / Ψήσιμο 45΄ / Μερίδες 10
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το ανθότυρο με το γιαούρτι.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Οταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.
Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει.
Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: glykesistories.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!