ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
450 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό με 10% λιπαρά.
Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 25΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Δεν χρειάζεται να λιώσει όλη· την αποσύρουμε ακόμα και αν έχουμε μείνει κάποια κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τζίντζερ. Μόλις πάρει βράση η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω από την μισολιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει όλη και να γίνει ένα λείο μείγμα. Τέλος, ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και προαιρετικά γαρνίρουμε με φρουί γλασέ ή με μπισκότα μπαχαρικών ή με λίγο κακάο.
Αν η κρέμα είναι πολύ νερουλή, την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!