ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. φασόλια λευκά, μουλιασμένα αποβραδίς
-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-900 γρ. θαλασσινά διάφορα (όπως γαρίδες, μύδια, σουπιά, καλαμάρι)
-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
-50 ml ελαιόλαδο
-λίγους σπόρους κόλιανδρο τριμμένο
-1 φύλλο δάφνης
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 1:30′ / Έτοιμο σε 1:45′ / Χρόνος αναμονής 12 ώρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, τα σουρώνετε κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε στη σάλτσα 400ml από το νερό που έβρασαν τα φασόλια και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τα θαλασσινά και τα φασόλια. Αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!