ΥΛΙΚΟ
-3/4 κούπας ελαιόλαδο
-1 μέτριο κρεμμύδι
-2 καρότα στο ρεντέ ή σε ροδέλες
-700 γρ περίπου λάχανο σε κομμάτια (χωρίς χονδρά κοτσάνια)
-1 κ.σ. δυόσμο
-1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο στη μισή κούπα από το νερό)
-αλάτι,πιπέρι
-1 κούπα ρύζι Bonnet (για σπυρωτό πιλάφι)
-3 1/2 κούπες νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το καρότο.
Προσθέτουμε το λάχανο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και το νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μισοβράσει το λάχανο. Ετοιμάζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία, μέχρι να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο ή γλυκό πιπέρι.
ΠΗΓΗ: magyreuontas.blogspot.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!