Τραγανές και ροδοκόκκινες εξωτερικά και ζουμερές και βελούδινες μέσα, αυτές οι πατάτες είναι οι πιο νόστιμες που έχετε δοκιμάσει! Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος δεν ρουφάνε καθόλου λάδι στο τηγάνι, άρα γίνονται και πιο ελαφριές. Η Ελένη Ψυχούλη μάς δείχνει τον τρόπο για τέλειες βραστοτηγανητές πατάτες.
– Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους ή χωρίς. Προσοχή, δεν τις αφήνετε να λιώσουν, αλλά τις στραγγίζετε όσο ακόμη κρατάνε ελάχιστα. Τις κόβετε κυδωνάτες.
– Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λάδι ή βούτυρο ή μίγμα και των δύο. Τα αφήνετε να κάψουν πολύ καλά.
– Βάζετε τις πατάτες στο τηγάνι, αραιά τη μία από την άλλη. Αν γεμίσετε με τη μία το τηγάνι τότε οι πατάτες θα βράσουν και δε θα γίνουν ροδοκόκκινες και τραγανές.
– Τηγανίζετε τις πατάτες, γυρίζοντας τες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα.
– Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
– Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές, πασπαλίζοντας με με τριμμένη κίτρινο τυρί ή φέτα. Επίσης, μπορείτε να τις πασπαλίσετε με μίγμα μπαχαρικών, πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!