ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
-40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-700 ml ζωμό λαχανικών
-50 ml ελαιόλαδο
-3 γρ. λεβάντα ξερή
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 30′ / Έτοιμο σε 50′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.
Tips: Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή