ΥΛΙΚΑ
-4 παντζάρια
-4 καρότα
-2 πατάτες μεγάλες
-2 κρεμμύδια μέτρια
-1 σελινόριζα μεγάλη
-1 ραπάνι άσπρο
-1 φινόκιο
-1 πακετάκι φύτρα σόγιας
-1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα γαλλική
-χυμό από 1 λεμόνι
-αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε όλα τα λαχανικά σας. Σε μικρή κατσαρολίτσα βράζετε χωριστά τα παντζάρια για να μη βάψουν τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια άλλη, μεγαλύτερη κατσαρόλα ρίχνετε άφθονο αλατισμένο νερό και βράζετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τη σελινόριζα, το άσπρο ραπάνι και το φινόκιο. Θα χρειαστούν περίπου 45 λεπτά για να γίνουν τρυφερά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.
Παίρνετε μια μεγάλη σαλατιέρα και κόβετε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια κρατώντας τα παντζάρια τελευταία.
Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα μπλεντεράκι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας και τη μουστάρδα.
Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα στο τραπέζι ρίχνετε μέσα τα φύτρα σόγιας και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε μια τελευταία φορά. Με τη σαλάτα αυτή συνοδεύετε το σολομό που ακολουθεί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!