ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
– 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
– 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
– 2 κρόκους αυγών
– Λίγο σουσάμι
– 1/2 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
– Αλάτι
Για τη γέμιση
– 1/2 κιλό τυρί φέτα, σκληρή
– 200 γρ. ανθότυρο
– 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
– 2 αυγά
– Αλάτι, πιπέρι
– πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη (αφού κρατήσετε μία κουταλιά). Κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το βούτυρο (πρέπει να είναι μαλακό), το γιαούρτι, λίγο αλάτι και τους κρόκους. Ζυμώνετε όλα τα υλικά πολύ καλά και προσθέτετε, αν χρειαστεί, τόσο αλεύρι, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας και να γίνει μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα.
Βάζετε τη φέτα και το ανθότυρο σε μια λεκάνη, τα λιώνετε με ένα πιρούνι, προσθέτετε τη γραβιέρα, τους κρόκους χτυπημένους στο μπλέντερ, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε.
Κόβετε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε μία μία μπαλίτσα με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπ πατ πιέζετε το φύλλο και το κόβετε.
Βάζετε μία κουταλιά από το μείγμα των τυριών στη μέση του φύλλου, το διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο, και πιέζετε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί, τοποθετείτε τα τυροπιτάκια, τα αλείφετε με τα ασπράδια χτυπημένα στο μπλέντερ και τα πασπαλίζετε με σουσάμι.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.