ΥΛΙΚΑ
-1 μαρούλι, τη τρυφερή καρδιά (αν είναι μικρό θα χρειαστούν δύο)
-1 μικρό ματσάκι ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια (προτιμότερη η άγρια ρόκα)
-12 τοματίνια κομμένα στη μέση
-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια (το λευκό μέρος)
-3/4 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-6 με 8 μπαλάκια μοτσαρέλας
-12 φέτες προσούτο χωρισμένες στη μέση
-1 ρόδι, τους σπόρους
Για το ντρέσινγκ
-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 λεμόνι το χυμό
-2 κ.σ. μελάσα ροδιού [*]
-αλάτι πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ. Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα βάζουμε σε απλωτή σαλατιέρα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τα καρύδια, τα τοματίνια και τα μισά ρόδια. Ανακατεύουμε καλά με το μισό ντρέσινγ.
Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του προσούτο, τυλιγμένες σε φωλιές, τα μπαλάκια της μοτσαρέλας και το υπόλοιπο ρόδι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.
[*] Mελάσα ροδιού βρίσκουμε σε έθνικ παντοπωλεία και στα αντίστοιχα ράφια μεγάλων σουπερμάρκετ.
ΠΗΓΗ: sintayes.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!