ΥΛΙΚΑ
-700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές
-2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-λίγο αλεύρι
-λίγο θυμάρι
-αλάτι, πιπέρι
Για την πανάδα
-70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
-2 φρυγανιές
-2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
Για τον αρωματικό πουρέ πατάτας
-800 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε χοντρά κομμάτια
-4- έως κρεμμυδάκια φρέσκα
-Μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
-φυλλαράκια από λίγο δυόσμο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
-1 καλή χούφτα φιστίκια Αιγίνης ελαφρώς ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι και χοντροκοπανισμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περιχύνετε με το μίγμα του σκόρδου. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα αρώματα.
Βάζετε στο μπλέντερ τα φιστίκια με τη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι και τα τρίβετε να γίνουν σκόνη.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά, σε ένα δεύτερο βάζετε το αλεύρι και σε ένα τρίτο το μίγμα του φιστικιού. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι.
Παίρνετε μία μία τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τις βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο φιστίκι, φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού.
Αραδιάζετε τα κομμάτια στο ταψάκι και τα ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις λιώνετε ελαφρά με πιρούνι ή με την πρέσα του πουρέ. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά και προσθέτετε τις μισολιωμένες πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε για λίγο ακόμα. Τέλος, προσθέτετε τα φιστίκια, το δυόσμο ή τη μαντζουράνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις κοτομπουκιές ζεστές, συνοδεύοντας με τον πουρέ.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food Styling: Αντωνία Κατή.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!