ΥΛΙΚΑ
-1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (αντιστοιχεί σε 397 γρ.)
-4 αυγά
-50 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
-120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τη φόρμα
-μισή κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 35΄-40΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη και έπειτα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά-σιγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι· αν η λάμα του βγαίνει καθαρή, το κέικ έχει ψηθεί, ενώ αν βγαίνει λερωμένη, θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και θα ξαναδοκιμάσουμε.
Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Έχει υγρή υφή και πλούσια γεύση.
ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!