ΥΛΙΚΑ
-4 γλώσσες (φιλέτο)
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 έως 2 λεμόνια, σε φέτες
-λίγο αλεύρι
-λίγο λάδι για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι
Για το σπανάκι
-500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-1 φινόκιο, σε φέτες
-4 έως 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-μισό ματσάκι άνηθο
-1 ντομάτα ξεσποριασμένη, σε κυβάκια
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζετε το σπανάκι: Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο, ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνετε στο τηγάνι το σπανάκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του. Τότε ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το σπανάκι να βράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του τηγανιού. Προσθέτετε τον περισσότερο άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και αδειάζετε το σπανάκι σε σαλατιέρα.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού με το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Αλευρώνετε ελαφρά τα ψάρια τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.
Καθαρίζετε το τηγάνι και το ξαναβάζετε με λίγο λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί. Τηγανίζετε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε τα ψάρια σε πιάτα, συνοδεύοντας με φέτες λεμονιού και μια δόση σπανάκι. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή