ΥΛΙΚΑ
-1 συσκευασία σφολιάτα
-400 γρ. ψαρονέφρι σε λωρίδες μήκους 5- 6 εκ. και πάχους 2 εκ.
-1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
-80 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-1/3 κουτ. γλυκού κανέλας
-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό, καλά κοπανισμένο
-50 ml ελαιόλαδο + για το λάδωμα του ταψιού
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μήλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 8 -10 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα. Σουρώνουμε αν έχει πολλά υγρά και αφαιρούμε την κανέλα. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς τη λαμαρίνα του φούρνου. Κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος. Κάθε λωρίδα την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Μοιράζουμε το κοτόπουλο και το μήλο στα κομμάτια ζύμης, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες. Τυλίγουμε σε ρολάκια, κλείνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και τα βάζουμε στο ταψί. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
ΠΗΓΗ: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!