ΥΛΙΚΑ
-2 πακέτα πτι μπερ
-100 γραμμάρια σαντιγί
-μισό φλ. γάλα
-500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
-1 φλ. ζάχαρη άχνη
-6 αυγά
-5 κ. σούπας βούτυρο
-6 κ. σούπας κονιάκ
-Τρούφα σοκολάτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κουταλιές στη σούπας νερό. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Όταν η σοκολάτα λιώσει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μισό κονιάκ. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας.
Βρέχουμε τα πτι-μπερ στο γάλα και στο υπόλοιπο κονιάκ και στα στρώνουμε σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μισή μους σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε με νέα στρώση από μπισκότα και μους σοκολάτα. Γαρνίρoυμε με τρούφα και σαντιγύ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ: jenny.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!