ΥΛΙΚΑ
-800γρ. κοκκινόψαρο ολόκληρο
-1 κρεμμύδι
-2 πατάτες
-1 πράσο
-2 καρότα
-1 στικ σέλερι
-1 φύλλο δάφνης
-θυμάρι ξερό
-30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-χυμό από 2 λεμόνια
-αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε 1.600ml νερό μαζί με το ψάρι και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα όποτε χρειαστεί.
Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό σε ευρύχωρο μπολ και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το θυμάρι, 10ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ξεψαχνίζετε το ψάρι σε ένα μπολ, αφαιρώντας προσεκτικά κόκαλα και δέρμα.
Προσθέτετε το ξεψαχνισμένο ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με 20ml ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστή την ψαρόσουπα.
Φωτογραφία – Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε και 3 κουταλιές της σούπας ρύζι, 15-20 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος της σούπας.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!