Το “τρελό νερό” το έχουν πολύ οι Ναπολιτάνοι… Στην ουσία τα υλικά ποσάρονται σε έναν ζωμό που γίνεται από νερό, κρασί, λάδι, ντομάτα και μυρωδικά.
ΥΛΙΚΑ
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια
-1 αστεροειδή γλυκάνισο
-2 σκ. σκόδρο, ψιλοκομμένες
-½ καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-400 γρ. τοματίνια, κόκκινα και κίτρινα
-4 κ.σ. λευκό κρασί
-μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-100 ml νερό
-αλάτι
-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι και ψήνουμε κι από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε και τον αστεροειδή γλυκάνισο για να αφήσει το άρωμά του.
Ρίχνουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα τοματίνια.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.
Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια μας.
Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!