ΥΛΙΚΑ
– 2 κιλά αρνί (1 μπούτι)
– 2 κιλά πατάτες
– 250 γρ. βούτυρο
– 2 λεμόνια
– 2 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε μικρά κομμάτια
– Αλάτι-πιπέρι και πιπέρι μαύρο σε κόκκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε με το ένα λεμόνι το μπούτι και το αλατοπιπερώνουμε.
Κάνουμε με ένα μυτερό μαχαίρι αρκετές τρύπες στο κρέας και χώνουμε μέσα από ένα κόκκο πιπέρι,ένα κομματάκι σκόρδο και λίγο βούτυρο.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο,στύβουμε το χυμό λεμονιού και αλείφουμε με αυτό το μείγμα την επιφάνεια του αρνιού, καθώς και τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε στρογγυλό σχήμα.
Βάζουμε το μπούτι σε ένα ταψί και γύρω-γύρω τις πατάτες, προσθέτοντας λίγο νερό.
Το ψήνουμε για 2 με 2,5 ώρες στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!