ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
Για το πανάρισμα
-λίγο αλεύρι
-1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό
-2 με 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
-Μισή κουτ. γλυκού φασκόμηλο
-Μισή κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
-Μισή κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού αλάτι
-1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την εξωτική σάλτσα
-1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
-1/4 φλιτζανιού ρούμι
-κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-Μισό φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
-2 μπανάνες μικρές, κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλατοπιπερώνετε καλά τα φιλέτα. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τα βουτάτε στο αβγό.
Βάζετε στο multi ή στο blender το ψωμί μαζί με το θυμάρι, το φασκόμηλο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε να γίνουν ένα αρωματικό μίγμα από ψίχουλα με τα οποία καλύπτετε τα φιλέτα της γαλοπούλας και από τις δύο πλευρές.
Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει ένα απαλό μίγμα.
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το μίγμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε σιγοβράζοντας για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε και τις μπανάνες λίγο πριν το τελευταίο λεπτό. Σερβίρετε τη γαλοπούλα και γαρνίρετε με τη σάλτσα και τις μπανάνες.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!