ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό πατάτες
-2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
-1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές φέτες
-μισό φλιτζάνι ελιές μαύρες, μικρές (όχι ξιδάτες)
-2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-χυμό από 1 λεμόνι
-4 με 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά και βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζετε και αφού κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τις πιάσετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους.
Καθαρίζετε και κόβετε τα πορτοκάλια σε κυβάκια και το κρεμμύδι σε φετούλες.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το πορτοκάλι, το κρεμμύδι και τις ελιές. Αλατίζετε.
Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τη σαλάτα. Γαρνίρετε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή