ΥΛΙΚΑ
– 1 λάχανο
– 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
– 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμένο
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
– 200 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
– 100 γρ. ρύζι καρολίνα
– 1 ματσάκι μαϊδανό ψιλοκομμένο
– 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
– 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 1 λεμόνι (τον χυμό του)
– αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα φύλλα του λάχανου σε νερό που βράζει για ένα λεπτό. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά μας σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα κοντά κοντά.
Τους σκεπάζουμε και με τα λαχανόφυλλα που περίσεψαν, ρίχνουμε το ανάλογο νερό, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι και το λεμόνι. Βάζουμε ένα πιάτο από πάνω, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τους σιγοβράζουμε.
Υ.Γ. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κολοκύθι, μπορούμε να προσθέσουμε καρότο τριμένο και μια ντομάτα χοντροκομένη.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!