ΥΛΙΚΑ:
– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φλιτζάνι ριζάλευρο ή νιζεστέ
– 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο ή Flora με βούτυρο
– 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 αυγό και ένα κροκάδι
– 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
– 2 φλιτζάνια φουντούκι αλεσμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το νιζεστέ και το μπέικιν.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε το αυγό και το κροκάδι. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος το φουντούκι σε δόσεις και το ζυμώνουμε.
Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε διάφορα σχήματα με τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε βουτυρομένο ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά.