ΥΛΙΚΑ:
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 & 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό περίπου 250 γρ.
– 1 φλιτζάνι γιαούρτι
– 1/2 κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε μία κουταλιά σούπας κονιάκ
– 1 κουτάλι σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– 5 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό
– 3 αυγά
– 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
– 1 & 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι νερό
– 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα μπόλ ανακατεύουμε τη μισή ζάχαρη με το σιμιγδάλι, ρίχνουμε το γιαούρτι, το κονιάκ, τη σόδα και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να αφρατέψουν και σιγά σιγά ανακατεύουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι. Προσοχή να μην μας ξεφουσκώσουν. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ραβανί χλιαρό ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά κουταλιά.