ΥΛΙΚΑ
-Ενάμισι κιλό κολοκυθοκορφάδες
-Μισό κιλό κολοκυθάκια μικρά, με τα λουλούδια τους
-Μισό κιλό χόρτα εποχής ή βλίτα
-300 γρ. φέτα τριμμένη
-2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
-Μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο)
-1 ποτήρι γάλα ή νερό ή χυμό από ώριμες ντομάτες
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα λαχανικά, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Κατόπιν, προσθέτετε τις κορφάδες και τα χόρτα και τα ανακατεύετε για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το μάραθο και τα κολοκυθάκια ολόκληρα αν είναι πολύ μικρά ή κομμένα σε χοντρές ροδέλες.
Αλατίζετε, ρίχνετε το γάλα ή το νερό ή το χυμό ντομάτας και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους και λίγο ζουμάκι.
Ρίχνετε τη φέτα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Το φαγάκι αυτό τρώγεται χλιαρό ή κρύο, όχι μόνο σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή