ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-200 γρ. κιμά χοιρινό
-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-1 αβγό
-1 κουτ. σούπας κάππαρη
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
-1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
-1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
-1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή