ΥΛΙΚΑ:
Για το φύλλο
– 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
– 1/2 κούπα ηλιέλαιο
– 3 κουταλιές ταχίνι
– 1 κούπα σόδα
– 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Γέμιση
– 20 κάστανα ψημένα μεγάλα
– 200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
– 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένα
– αλάτι
– 4 κουταλιές σούπας ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και τα ζυμώνουμε αρκετή ώρα μέχρι να γίνει η ζύμη μας ελαστική. Την αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί και στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε την γέμιση.
Πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα νερά. Καθαρίζουμε τα ψημένα κάστανα και τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε σ’ ένα μπολ, πράσα, κάστανα, καρύδια και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το ταχίνι και ξανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες, η μία λίγο πιο μεγάλη από την άλλη. Την ανοίγουμε σε φύλλο 30 εκ. διαμέτρου και την βάζουμε στο ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Σηκώνουμε το φύλλο γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού και στρώνουμε τη γέμιση μέσα.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζουμε και πατάμε στις άκρες με πιρούνι να κολλήσουν τα δυο φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγο με λίγο νερό και αλείφουμε από πάνω ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Τρυπάμε την τάρτα στην μέση για να φεύγουν οι ατμοί.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!