ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. ρύζι Καρολίνα Σερρών
-1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
-1/4 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
-1/4 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
-100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
-ο χυμός 1 λεμονιού
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 1-2 λεπτά, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα καρύδια για 2-3 λεπτά, να βγάλουν το λάδι τους.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και ρίχνουμε 750 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.