ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
-1 φύλλο σφολιάτα
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
Για τη γέμιση
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 αγκινάρες, καθαρισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
-1 φλιτζάνι αρακά, κατεψυγμένο
-1 πράσο ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
-3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-μισό φλιτζάνι γάλα φρέσκο
-1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
-μισό φλιτζάνι τυρί κρέμα
-1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 – 26 εκ. με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Στρώνετε με προσοχή το φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτετε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον αρακά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα για περίπου 2 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τα αβγά. Προσθέτετε το μισό κασέρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για την τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε από το ψυγείο την ταρτιέρα με τη ζύμη, αφαιρείτε τη μεμβράνη και αδειάζετε τα λαχανικά στο εσωτερικό της ταρτιέρας. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και προσθέτετε το μίγμα των αβγών. Ψήνετε την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40 – 45 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή και τη συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.