ΥΛΙΚΑ
-100 γρ. Αμύγδαλα Λευκά
-100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-120 γρ. Ζάχαρη άχνη
-20 γρ. Κονιάκ
-50 γρ. Νερό
-1 τεμ. Λεμόινι Το ξύσμα του (ακέρωτο)
-1 τεμ. Πορτοκάλι Το ξύσμα του (ακέρωτο)
-10 γρ. Κακάο
-Μέλι και χοντροκοµµένα αµύγδαλα για τη διακόσµηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 160°C και ψήνουµε τα αµύγδαλα για 10-15 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουµε να κρυώσουν πολύ καλά και τα αλέθουµε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί – θα προκύψει µια σφιχτή ζύµη. Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2-3 χλστ. και κόβουµε µπισκότα σε λωρίδες ή σε άλλα σχήµατα µε έναν κόφτη για µπισκότα (κουπ πατ), στο µέγεθος που θέλουµε.
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170°C. Καλύπτουµε µε λαδόκολλα τη λαµαρίνα του φούρνου και αραδιάζουµε τα µπισκότα. Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουµε και, όσο είναι ακόµη ζεστά, τα περιχύνουµε µε λίγο µέλι και πασπαλίζουµε µε τα χοντροκοµµένα αµύγδαλα. Αφήνουµε να κρυώσουν καλά προτού τα σερβίρουµε.