ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό πατάτες
-1 κρεμμύδι ξερό
-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας κάππαρη
-100γρ. σαλάμι μπίρας σε λωρίδες
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Τις στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στη μέση. Το μισό το τρίβετε στον τρίφτη και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ανακατεύετε όλο με τις πατάτες, προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα προσθέτοντας το σαλάμι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.