ΥΛΙΚΑ
-8 στήθη κοτόπουλου, 200γρ. το καθένα
-4 κουτ. σούπας bourbon (αμερικάνικο ουίσκι)
-χυμό από 1 λεμόνι
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
-1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
-1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
-1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
-30 ml ελαιόλαδο
-αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το λεμόνι και το bourbon.
Παίρνετε ένα ένα τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Ψήνετε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, αφού έχουν χωνέψει πρώτα τα κάρβουνα, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε μεριά.
Μόλις ψηθούν καλά μέχρι μέσα αλλά παραμένουν ζουμερά, τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε σε πιατέλα για 2-3 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, κάποια πατατοσαλάτα της αρεσκείας σας ή τηγανητές γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb