ΥΛΙΚΑ:
– 1 συσκευασία ταλιατέλες
– 1 κρέμα γάλακτος λάιτ
– 3-4 φλυτζάνες τυριά διάφορα χοντροκομμένα (ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα, γραβιέρα)
– 6 φέτες ζαμπόν χοντρές κομμένες σε κύβους
– Αλάτι
– Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βρἀζουμε ταλιατέλες όχι πολύ, σε αλατισμένο νερό.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ τετράγωνο, στρώνουμε τις μισές ταλιατέλες, ρίχνουμε τα μισά τυριά, πάνω από τα τυριά το ζαμπόν σε κύβους, ξανά ταλιατέλες, το υπόλοιπο ζαμπόν και πάνω από αυτά τα υπόλοιπα τυριά.
Ρίχνουμε από πάνω και λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να χρυσίσει από πάνω περίπου μισή ώρα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και χρωματιστές ταλιατέλες ή ότι άλλο μακαρόνι σας αρέσει.