ΥΛΙΚΑ:
– 250 γρ. βούτυρο
– 250 γρ. ζάχαρη
– 250 έως 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
– 4 αυγά
– ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
ΓΛΑΣΟ
– 200 γρ. λευκή σοκολάτα
– 100 γρ. βούτυρο
– 200 γρ. τυρί κρέμα
– ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
– 1/2 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο στραγγισμένο από το σιρόπι του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί καλά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να ενωθεί με τη σοκολάτα.
Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ και το ενσωματώνουμε με τη σοκολάτα που έχει κρυώσει ελαφρώς μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα μέσα στο ψυγείο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και στο τέλος το αλεύρι.
Το βάζουμε σε ταψάκι 22 cm αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο αντικολλιτικό χαρτί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε, το βάζουμε πάνω σε πιατέλα, απλώνουμε πάνω και γύρω γύρω γλάσο και διακοσμούμε πάνω με το γλυκό βύσσινο.