ΥΛΙΚΑ
-220 γρ. φέτες ανανά σε κονσέρβα µε ελαφρύ σιρόπι – κάθε φέτα κοµµένη σε 4 κοµµάτια (κρατάµε το σιρόπι)
-1½ κουτ. σούπας σάλτσα δαµάσκηνου ή κέτσαπ
-2½ κουτ. γλυκού fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-250 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε λωρίδες 2-3 εκ.
-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
-1/2 καρότο, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες
-1 µέτριο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
-1/2 κόκκινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές λωρίδες
-1 µικρό αγγούρι, µε τη φλούδα, κοµµένο στη µέση κατά µήκος και µετά σε χοντρές φέτες
-1 ντοµάτα, κοµµένη σε 4 φέτες, ή 4-5 ντοµατίνια
-µερικά φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού, για το γαρνίρισµα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναµειγνύουµε όλο το σιρόπι του ανανά (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) µε τη σάλτσα δαµάσκηνου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ, µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, και σοτάρουµε το χοιρινό για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να µαγειρευτεί. Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουµε το σκόρδο στο γουόκ ή στο τηγάνι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το καρότο, το κρεµµύδι και την πιπεριά και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε το αγγούρι, την ντοµάτα, τον ανανά και το µείγµα µε το σιρόπι του ανανά και ανακατεύουµε για 1 λεπτό ακόµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
Ξαναβάζουµε το χοιρινό στο σκεύος και ανακατεύουµε απαλά. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.