ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. ταλιατέλες
-300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
-1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
-40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
-400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
-2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
-12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
-100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
-40 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!