ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ):
– 6 Κρόκοι αβγών
– 1 κούπα ζάχαρη
– ½ κούπα γλυκό κρασί μαρσάλα (ή μοσχάτο Λήμνου ή Σαμιώτικο)
– Τριμμένη κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε περίπου 5 εκ. νερό σε μπεν μαρί, τοποθετήστε το επάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει. Ανακατέψτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και μια κοφτή κουταλιά της σούπας νερό στο πάνω μέρος του μπεν μαρί.
Φροντίστε το νερό από κάτω να σιγοβράζει. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ανακατεύοντας πιο δυνατά, προσθέστε αργά το κρασί.
Χρησιμοποιώντας αναδευτήρα, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα και να γίνει αφράτο και κρεμώδες.
Προσθέστε χτυπώντας μία πρέζα κανέλα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube