ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
-300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
-1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα (ακέρωτο).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Την αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία της πέσει στους 38°C-40°C (δηλαδή όταν την αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρή), ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα για να μη μας κόψει: ανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις κατά προτίμηση με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη). Γεμίζουμε 4 ποτήρια του κρασιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
TIP: Για πιο φίνο άρωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από μοσχολέμονο (lime).
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!