ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό χοιρινή πανσέτα τυλιγμένη σε ρολό
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
-2 καρότα σε χοντρές ροδέλες
-1/8 σελινόριζας σε μεγάλους κύβους
-1 κεφάλι σκόρδο χοντροκομμένο
-2 φλιτζάνια ζωμός κότας
-2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
-3 κουτ. σούπας μουστάρδα σε κόκκους
-2 κουτ. σούπας μέλι
-1 κουτ. σούπας κόλιανδρο σε σπόρους
-2 φύλλα δάφνης
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε «μπρεζιέρα» (ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, κατάλληλη και για φούρνο) και το σοτάρετε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα και το σκόρδο. Σοτάρετε να πάρουν καλό χρώμα.
Προσθέτετε το ξίδι, τις μουστάρδες, το μέλι, τον κόλιανδρο και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύετε. Βάζετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτετε το ζωμό και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120°C. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο. Αν δεν έχετε κατσαρόλα που να μπορεί να μπει σε φούρνο, μπορείτε να μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε για 1½-2 ώρες, ώστε να μαλακώσει το κρέας στο επιθυμητό σημείο.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αποσύρετε από το φούρνο και ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αφαιρείτε το κρέας από την μπρεζιέρα και σουρώνετε τη σάλτσα σε μικρότερη κατσαρόλα. Τη συμπυκνώνετε μαγειρεύοντάς τη σε μέτρια φωτιά. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε το ρολό σε πιατέλα και συνοδεύετε με την σάλτσα του.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!