ΥΛΙΚΑ
-300 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου + 300 γρ. κιμάς από ψαρονέφρι (ζητάμε να περάσουν τα δύο είδη κιμά μία φορά από το χοντρό κόσκινο), κατευθείαν από το ψυγείο
-1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
-τα φύλλα από μισό μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο
-1 καρότο, καθαρισμένο και χοντροτριμμένο
-1 ασπράδι αυγού
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι
-70 γρ. τριμμένη φρυγανιά (ολικής άλεσης)
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τη σάλτσα
-300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό 2%
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
-1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σος γιαουρτιού.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!