ΥΛΙΚΑ
-5 με 6 μελιτζάνες φλάσκες
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
-1 πιπεριά κέρατο
-Λάδι για το τηγάνισμα
-Μισή κούπα περίπου λάδι για το μαγείρεμα
-1 χούφτα Βελανιδιά ντοματάκια
-Πιπέρι σε κόκκους
-Ζάχαρη
-Αλάτι, πιπέρι
-Βασιλικό
-Λίγο αλεύρι
-1 ποτήρι νερό
-Ρίγανη
-Ντοματοχυμό (κατά βούληση)
-Ελάχιστο κύμινο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές κατά μήκος και μετά σε κομμάτια.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στο τρυπητό περίπου για μία ώρα.
Τις ξεπλένουμε από το αλάτι και τις στεγνώνουμε.
Τις τηγανίζουμε ελαφριά σε ζεστό λάδι.
Τηγανίζουμε ελαφριά και τις πιπεριές.
Τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν μπορούμε να τις τηγανίσουμε και από την προηγούμενη.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και σε χαμηλή φωτιά το καραμελώνουμε με λίγη ζάχαρη, έχω βάλει εν τω μεταξύ το τηγάνι στη φωτιά με το μισό λάδι.
Ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο ανακατεύουμε ελαφριά στη φωτιά προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό με Λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτω αλάτι πιπέρι και σε κόκκους, ζάχαρη ρίγανη βασιλικό Ελάχιστο κύμινο, ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζω τη σάλτσα!
Μετά από 10 λεπτά περίπου προσθέτω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Έχω προθερμάνει το φούρνο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς μόνο αντίστασεις.
Βάζω το φαγητό όπως είναι ζεστό από το τηγάνι στο πυρέξ και το αφήνω περίπου 40 λεπτά στο φούρνο.
Φυσικά έχω προσθέσει όσο λάδι χρειάζεται (το υπόλοιπο) και το αφήνω στο φούρνο μέχρι να μελώσει.
Τρώγεται μετά από μίση ώρα.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!