ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
– 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
– 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρια
– Μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
– 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
– Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουν τα πλοκάμια από το καλαμάρι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι στη συνέχεια και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα μας και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα καλαμαράκια.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Στο τηγάνι σωτάρουμε την ντομάτα με τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, την ρίχνουμε πάνω στα καλαμαράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!