ΥΛΙΚΑ
– 6 μήλα
– 1 φλιτζάνι καρύδια
– 1 πακετάκι βιτάμ
– 3 φλιτζάνια αλεύρι
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 4 αβγά
– 1/2 κουταλάκι κανέλα
– χυμό από 2 λεμόνια
– 1 λαδόκολλα
Για το γαρνίρισμα
– Ζάχαρη άχνη
– κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε, για να μαυρίσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ΒΙΤΑΜ και την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και την κανέλα, ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα γίνει παχύρευστος χυλός.
Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τις φέτες των μήλων, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε μία φόρμα τη λαδόκολλα και απλώνουμε στην επιφάνειά της, τις φέτες των μήλων με τα καρύδια. Ρίχνουμε από πάνω τον χυλό και τον απλώνουμε ομοιόμορφα, στην επιφάνεια της φόρμας.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις η μηλοκαρυδόπιτα ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τπν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Συμβουλή: Μπορούμε αντί για κονιάκ, να χρησιμοποιήσουμε μαύρο ρούμι.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!