ΥΛΙΚΑ
-1.300 γρ. κολοκυθάκια μέτρια, σε χοντρές ροδέλες, περίπου 3 εκ.
-400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-μισό μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
-μισό μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
-80 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, αλατοπίπερο, τον άνηθο, τη μισή ποσότητα δυόσμου και 250 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (αλλά να μη λιώσουν) και να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!