ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
-125 γρ. κρακεράκια τυριού (αλμυρά)
-60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
-2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
Για την κρέμα
-400 γρ. ανθότυρο
-250 γρ. φέτα μαλακή
-100 γρ. τυρί κρέμα
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-3 αβγά
-3 έως 4 κολοκυθάκια μικρά, σε μικρούς κύβους
-μισό φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα, ανάλατα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα
-μερικά ντοματίνια ή αγγούρι ή ωμό κολοκυθάκι, σε πολύ λεπτές ροδέλες
-ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη βάση: Αλέθετε στο μπλέντερ τα κρακεράκια με τα φιστίκια. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτετε τα τριμμένα κρακεράκια και ανακατεύετε μερικά λεπτά. Αδειάζετε το μίγμα στον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο στεφάνι, με διάμετρο 20εκ. και ισιώνετε την επιφάνεια με κουτάλι για να κολλήσει. Βάζετε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο, το τυρί κρέμα και τα αβγά. Προσθέτετε τα τρίμματα της φέτας, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια και τα φιστίκια. Δοκιμάζετε το αλάτι, ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνετε το cheesecake να μείνει μέσα στο φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα ακόμα και όταν τον σβήσετε, μέχρι να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, κόβετε τα ντοματίνια οριζόντια στη μέση και καλύπτετε την επιφάνεια του cheesecake. Αλατίζετε και πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ρίγανη. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε για πρώτο πιάτο με μια πράσινη σαλάτα.